Aleksei Lantsov

DSC_3219AlexLantsov

Aleksei Lantsov on syntynyt Venäjällä Krasnojarskin alueella. Isoisän isä äidin puolelta on Johann Enckell (Enckell) suomenruotsalaisperheesta. Muinaisjuuret ovat kuitenkin Saksasta.Lapsuuden ja nuoruuden aikana Aleksei asunut Siperiassa ,Uralin jaVolgan alueilla.
Hän on valmistunut Uljanovskin pedagogisen yliopiston filologisesta tiedekunnasta- Hän on erikoistunut Fjodor Dostojevskin teosten tutkimukseen, mutta ei puolustanut väitöskirjaa. Vuosina 1997-2006 hän opetti Ulyanovskin yliopistoissa kulttuurintutkimusta, kulttuurihistoriaa, johdatusta kirjallisuuteen jne. Vuonna 2006 hän muutti Suomen.
Ensimmäset runot ilmestyivät vv. 1988 – 1989. Runoja julkaistiin Ulyanovskin aikakauslehdissä. Vuonna 2003 hän julkaisi runokokoelman ”Venäjän melankoliaa”.
Aleksej on voittanut ensimmäisen avoimen venäjänkielisen runouden Internet-kilpailun (Tallinn , 2008) ja hänestä tuli nuorten venäläisten runoilijoiden kolmannen kansainvälisen kilpailun finalisti ”Veter Stranstvij” ( Firenze , 2008 ). Aleksei oli venäjänkielisen runouden kilpailu-festivaalin ”Siirtolaisuusmuseon lyyra”- jäsen ( Bryssel , 2009 ).
Hän on ”Siyazh ART” Suomen venäjänkielisten kirjailijoiden ja nuorison luovuuden yhdistyksen jäsen. Lantsovin runoja ja käännöksiä on julkaistettu lehdissä ”Vieraat rannat”, ”Mosaiikki”, « LiteraruS”( Suomi ), ”Partner” ( Saksa), ”Venäjän maailma” ( Venäjä) ja internermediassa ”Pohjoinen Pituusaste” ( Suomi ) .
Aleksei Lantsovin toinen kutsumus on maalaustaide. Vuosina 1989 – 1990 GG on valmistunut ZNUI yliopistossa ( University of Arts ) Moskovassa . Taiteilijana on erikoistunut abstraktimaalaukseen. Vuonna 2008 oli hänen ensimmäinen yksityisnäyttely.
 
Kirjat:Runokokoelma ”Venäjän melankoliaa”, 2003.